De Hollandse Slijpservice

Kook en stoof is een slijpservicepunt van de Hollandse slijpservice.

Messen en scharen slijperij de Hollandse SlijpService heeft sinds 1795, generatie op generatie, de slijptechniek verfijnd. Zo is door de tijd heen een slijptechniek ontwikkeld die door geen ander wordt toegepast. Alle te slijpen gereedschappen worden op professionele slijpmachines geslepen en geconditioneerd om de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Wanneer de kwaliteit van de te slijpen messen toereikend is wordt er met een kunst lederen beklede schijf geslepen.Dit in combinatie met een unieke slijppasta wordt het snijdgereedschap scherper dan ooit tevoren! Het mes en de hardheid van het staal bepalen met welke schijf en toerental geslepen wordt. In combinatie met slijppasta wordt het beste resultaat verkregen.

Bij de door de Hollandse SlijpService gebruikte technieken en materialen worden uw messen scherper dan u ooit gewend was. Uw messen zullen snijden zoals het behoort.
De Slijperij van de Hollandse Slijpservice worden aanbevolen door de fabrikanten, merken en importeurs van: Dovo, Dreizack – Wusthof, Herder, Joewell, Kai, Kyocera, Mundial, Nipponblades, Porsche, Solicut, Goldhamster, Tojiro, Wasa, Mundial, BS Solingen, WMF, etc.

Bij sommige slijperijen slijpt men messen op een slijpsteen. Op een slijpsteen loopt de wrijvingswarmte temperatuur snel op, waardoor het staal al snel een te hoge temperatuur krijgt. Door een te hoge temperatuur verdwijnt de hardheid uit het staal, met als gevolg dat de geslepen messen steeds sneller bot zullen worden.

Bij het slijpen van snijdgereedschappen is het belangrijk om de wrijvingswarmte te reduceren tijdens het slijpproces. Als snijdgereedschap opnieuw verhit wordt ontneemt dit proces de hardheid van uw snijdgereedschap.

Hoe werkt het:
U kunt u uw messen en/of scharen inleveren en binnen 5 werkdagen weer vlijmscherp afhalen. U rekent het bedrag af wanneer de messen weer geslepen bij ons binnen zijn gekomen.

http://www.hollandseslijpservice.nl/presentatie.html

Adres

Charactostraat 35
2909 PM Capelle aan den IJssel
Kvk 24454283
BTW NL132835976B01

Contact

Service